søndag, juli 12, 2009

Dårligt valg for LDP

I dag er der valg til den præfekturelle forsamling i Tokyo. Det er det fælles parlament for alle byerne i Tokyo. For dem der ikke ved det består Tokyo af en række kommuner, der hver især har deres egen borgmester og eget byråd. En del af de administrative opgaver der normalt ville falde ind under byrådet er så i stedet lagt hos præfekturet. Forskellen er altså at byerne i Tokyo har et særligt tæt forhold til præfekturets regering.

Valgstederne lukkede kl. 20, altså for nogle timer siden, og optællingen er i gang. Jeg følger med over nettet på TV og via Twitter, hvor Mainichi fortæller om resultaterne som de kommer ind. Adamukun liveblogger hos Mutantfrog om resultaterne. Det er også værd at kaste et blik på hans gennemgang af kandidaterne.

Ved sidste valg, i 2005, var vælgerdeltagelsen 43.99% og denne gang er den helt oppe på 54%. Tokyo valget er særdeles interessant, fordi der skal være valg i efteråret og LDP for en gangs skyld er truet af DPJ. Lige nu har LDP og Komeito majoritet i den præfekturelle forsamling, men som resultaterne kommer ind, kunne det godt se ud som DPJ får majoritet. I meningsmålingerne forud for valget har DPj ligget godt foran LDP/Komeito koalitionen, men der har også været en meget stor mængde af vælgere, som endnu ikke havde bestemt sig. Hvis LDP taber i dette valg, kan det have betydning for Aso Taros fortsatte ledelse af partiet.

Mere følger når resultaterne er mere sikre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar