torsdag, marts 05, 2009

8. marts II

Forleden dag skrev jeg om en demonstration der skal finde sted på Kvindernes Internationale Kampdag. Oprindeligt var det en tværpolitisk demonstration mod sexkøbsforbud, men nu har gruppen bag demoen sendt en pressemeddelelse ud, som er helt anderledes end det oprindelige oplæg der var på Facebook, som gør at jeg er nødt til at opfordre folk til at blive væk.

I modsætning til det jeg oprindeligt havde læst, er pressemeddelelsen fuld af kønsfeministisk og neo-marxistisk retorik. Det ser ud til at venstreradikale har kuppet demonstrationen, og fortrængt andre synspunkter. I stedet for at være en demonstration, der samler folk på tværs af politiske skel til fordel for en konkret (og i mine øjne, vigtig) sag: at sikre retten til egen krop. Er det nu blevet en venstreradikal, sekterisk forestilling. Her et par citater:


Kvinder skal anerkendes som handlende subjekter med en egen seksualitet – frigjort fra patriarkatets jomfruideal. Vi kæmper mod forestillingen om luderen, skøgen og tøjten som faldne kvinder, der skal frelses, rettes ind og følge dydens – og moralens – smalle sti....

Deres ensidige fokus på kvindelige sexarbejdere og fremstillingen af dem som ofre, sårbare og uden handlemuligheder er generaliserende, uunderbygget og med til at reproducere og opretholde de patriarkalske, binære kønsforestillinger, der undertrykker kvinder og mennesker i almindelighed...

Vi støtter den muslimske kvinde, der ønsker at bære tørklæde...

Det er ærgeligt, at det skulle gå sådan, at det hele skulle gå op i forestillingen om en patriarkalsk sammensværgelse. Sexarbejdernes Interesseorganisation er stadigvæk med, og dermed associerer de sig også til dette venstreradikale miljø, og er i gang med at marginalisere sig selv. Det synes jeg også er synd. Skulle nogen have overvejet at tage derhen, skal de gøre det vidende om, at de gør sig selv til støtter for et venstreradikalt projekt.

3 kommentarer:

 1. Anonym1:51 PM

  Tak - advarslen er sendt rundt til de overraskende mange piger der var frisk på lidt regnvejr i en GOD sags tjeneste.

  PierreL

  SvarSlet
 2. Jeg ser en del gammeldags feminisme, men da ikke så meget neo-marxisme? De skriver da, at sexarbejdere har vilje og handlemuligheder osv.?

  SvarSlet
 3. Det der står på facebook er fint nok. Det er først når man læser den pressemeddelelse de sendte ud til pressen, at dne går amok i patriarkalsk sammensværgelsesteori.

  SvarSlet