fredag, februar 06, 2009

Sea Shepherd torpederer hvalfangerbåd


Den meget ekstreme dyrerettighedsorganisation, Sea Shepherd, har torpederet en japansk hvalfangerbåd. På filmen kan man se, at de går direkte efter hvalfangerne. Det er ret vanvittigt, selv efter Sea Shepherds standard. De er villige til at gå meget langt for at opnå deres mål, også selv om de bringer menneskers liv i fare.

10 kommentarer:

 1. Jeg synes e er fantastiske. Se foilmen nu på lørag kl. 19.30 på Animal Planet.

  SvarSlet
 2. Anonym9:30 PM

  Enig - kæmper mod overmagten med de midler de har - om det så koster dem dyrt. At tro på noget så meget afgiver respekt.

  SvarSlet
 3. Anonym2:34 AM

  Det er ulovligt at fange hvaler !

  SvarSlet
 4. René3:50 AM

  Når man invaderer et andet skib er det sørøveri og det er straftbart. Jeg holder ikke med hvalfangerne eller Sea shepherd, men syntes at der alligevel skulle være en vis anstændighed fra begge sider.

  SvarSlet
 5. Anonym10:14 PM

  stør kampen på http://www.seashepherd.org

  SvarSlet
 6. seashepherd DK10:38 AM

  øhhh undskyld mig men hvor er torpedoen som du åbenbart mener de bruger ??
  ja vi (seashepherd) bruger midler som tøsserne hos greedpeace ikke tør bruge og i vores nu 33 år lange kamp mod hvalfangere, sælmordere og ulovlige fiskere ikke haft nogle ulykker med dødelig udgang ej heller med legemlig skader på modstandere eller støtter af seashepherd!!

  SvarSlet
 7. Tøser? Meget macho måde at omtale folk der ikke bruger vold på. Man behøver ikke en torpedo for at torpedere. Læs dansk.

  SvarSlet
 8. Bjørn Ursfjord6:54 PM

  Jeg var 1. styrmand om bord på sea Shepherd-fartøyet "Whales Forever" under aksjonen i Norge i 1994. Den gang brukte kystvakten samme taktikk fr å stoppe oss.

  SvarSlet
 9. Anonym12:44 PM

  Bjørn Ursfjord, etter å ha sett film klipp fra begge sider er jeg overbevist om at det var Sea Shepperd som var skyld i kollisjonen mellom KV Andenes og Whales forever.

  1. 66'42''N & 011'55''E. Ligger i Norsk territorial farvann Som 1 styrmann burde du vite at Norge regner ut sin teritorialgrense utav basepunkt som er basert på lavgrunns merker på holmer og skjær langs kysten.

  2. I teritorial farvann er det nasjonale lover og regler som gjelder. ( les loven om kystvakta )

  3 utifra filmklipp som ble filmet ombord WF seilte dere med Norsk flagg. Jeg har ikke lyktes å finne whales forever i noen Norske register. Skipet er flagget i Belize!
  dere hadde heller ikke tillatelse til å bruke flagget.

  4 KV Andenes hadde derfor anledning til å ta skipet i arrest i tillegg til at dere var i Norske teritorialfarvann.

  5 bare så det er sagt så lå WF og Andenes parallelt i babord sving, noe som er helt uproblematisk. Problemet er at WF styrte skarpt mot styrbord slik at WF la seg 90 grader til styrbord for opprinnelig kurs og direkte foran Andenes. hvilket betyr at Paul Watson og hans mannskap har 100% skyld i kollisjonen.

  PS

  SvarSlet
 10. Anonym12:48 PM

  United States states department ble kontaktet og selv de mente at dere var i Norske farvann

  SvarSlet