onsdag, februar 04, 2009

Nye jouyou kanji
I dag er der netop blevet tilføjet 191 tegn til jouyou kanji, og dermed er antallet oppe på 2131. Jouyou kanji er de tegn som undervisningsministeriet anbefaler at man lærer. Det er første gang siden 1981, at der tilføjes tegn. Mere her [jap].

4 kommentarer:

 1. De her østasiatiske tegnsæt må være ret svære at lære. Har de overhovedet nogle fordele overfor vores alfabet?

  SvarSlet
 2. De er meget sværere at lære, og jeg har ofte spekuleret over, hvorfor man ikke adopterer de latinske tegn. Men det er vel alm. konservatisme?

  SvarSlet
 3. De kinesiske tegn (dem japanerne bruger er også kinesiske) er meget svære at lære, det er sandt. De har den fordel, at de giver mulighed for at have mere information på mindre plads. Udover det er der måske ikke nogen fordele.
  Der er mulighed for at kommunikere på en anden måde. Man skriver f.eks. et ord med en særlig kanji, og så får det en anden nuance eller betydning. Min egen datters navn skrives f.eks. 笑美子. Hvor det første tegn er smil, det andet smuk, det tredje barn/pige. Betydningen bliver noget a la barnet med det smukke smil. Jeg kunne have valgt andre tegn til hende, og så ville hendes navn have en anden betydning. I skønlitteratur ser man tit forfattere bruge kanji opfindsomt. Mishima skrev f.eks. de fleste af sine låneord (der normalt skrives med det syllabarium der hedder katakana) med kanji. Det giver en helt anderledes oplevelse, andre associationer, end hvis han bare havde skrevet dem som alle andre.

  Raapil: Latinske bogstaver er ikke nogen særlig fordel for japanere. Hvorfor skulle de adoptere dem? Man har 2 syllabarier der passer langt bedre til det japanske sprog, som man kan bruge. Med dem kan man skrive samtlige ord på japansk, så skal man bruge noget der er mere alfabet-agtigt er det mere nærliggende at gå 100% over til dem, i stedet for som nu, hvor man bruger de 3 tegnsæt blandet sammen.

  SvarSlet
 4. muligt at man kan finde en oversætter til disse symboler ? eftersom jeg har noget jeg gerne vil have oversat med disse symboler. ?

  SvarSlet