søndag, februar 15, 2009

Aso fortsætter med at smadre LDP

Seneste nyt er, at Koizumi Junichiro (LDPs meget populære premierminister 2001-2006) har blandet sig i debatten om uddelingen af penge til alle japanere. Det startede da Aso Taro udtrykte, at han var villig til at genoverveje privatiseringen af postvæsenet, der var en mærkesag for Koizumi. Postvæsenet gav mulighed for opsparing med offentlig subsidiering, og det satte Koizumi en stopper for. Det var meget kontroversielt, og da Koizumi ikke kunne få gennemført sin ide, udskrev han ganske simpelt valg og vandt. Det var en meget stærk politisk handling, og i en helt anden klasse end hvad sådan en som Aso kan præstere.

Koizumi har reageret stærkt på Aso Taros bemærkninger, og har ikke alene sagt, at Aso fjerner tilliden til politikerne når han er villig til at ændre noget som premierministeren har lovet folket og vundet et valg på, men også udtalt sig ret skarpt imod den uddeling af penge Aso død og pine vil gennemføre. Han har endda antydet, at han ikke vil stemme når det skal vedtages. Det sidste Aso har brug for nu er, at flere markantee personligheder i LDP kritiserer ham, og det er nok svært, at finde en der er mere markant end Koizumi, selv om han er på vej ud af politik.

I sidste uge udtalte Aso, at han hele tiden havde været imod privatiseringen, men da han var minister på pågældende tidspunkt, havde han bakket op om det. Det modificerede han så i mandags til en lidt svagere udtalelse, hvilket vel kun virker endnu mærkeligere. Hele sagen kan føre til, at Koizumi-fløjen, de såkaldte "Koizumi børn", stemmer imod Asos uddelingsplan, og i så fald er han endeligt og fuldstændigt færdig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar