mandag, januar 05, 2009

Politiker springer i døden

Tidligere medlem af det japanske parlament for DPJ, Nagata Hisayasu, sprang ud af et vindue og kastede sig selv i døden i lørdags. Man fandt et afskedsbrev og en tom 1.8 liter karton der havde indeholdt shochu på trappen i den bygning han havde kastet sig ud fra. Nagata havde tidligere forsøgt at tage sit eget liv i november måned, og var netop kommet ud fra hospitalet.

I 2006 måtte Nagata tage sin afsked som parlamentsmedlem, fordi han havde fabrikeret en email der angiveligt afslørede at internetmagnaten, Horie Takafumi, havde betalt en søn til et fremtrædende medlem af LDP 30 millioner yen, før han stillede op til valget i 2005 (som i øvrigt ikke var nogen succes for Horie). Løgnen blev afsløret, og Nagata måtte vanæret tage sin afsked. Han tog flere andre med sig i faldet.

Før denne sag havde han beskyldt det lille støtteparti til regeringen, Komeito, for at have fusket med registrering af vælgere i Tokyo. Han havde ingen beviser, og det endte med at DPJ måtte undskylde hans opførsel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar