torsdag, januar 08, 2009

Mor lod 3 børn brænde inde mens hun spillede pachinko

Tirsdag indebrændte 3 små børn i en lejlighed i Chiba. De var henholdsvis 4 år, 3 år og 6 mdr. Først havde moderen forklaret, at hun var på hospitalet, men måtte senere indrømme overfor politiet, at hun havde siddet og spillet pachinko med en mandlig ven, og havde efterladt sine 3 børn alene i lejligheden. Historien er ikke så usædvanlig. I sidste måned havde en mand efterladt sin døde mor i deres lejlighed, mens han var gået ud for at spille pachinko. I lige dét tilfælde gjorde det ikke den store skade, men det er alligevel underligt, at man bare lader sin døde mor ligge derhjemme, fordi man skal ud at spille på spillemaskiner.

Et af de tilbagevendende problemer af den slags er folk der efterlader deres spædbørn fastspændte eller sovende i bilen midt om sommeren, mens de lige går ind for at spille lidt. Det skete sidst så sent som i april måned, hvor en kvinde i Kagoshima havde sin et-årige søn med til et pachinkosted. Stedet havde en pasningsordning, men den var helt fyldt med børn, så hun lod ham sidde ude i den varme bil, hvilket kostede ham livet. Lokale myndigheder har flere steder kørt kampagner for at få folk til at lade være med efterlade deres børn i bilen mens de er inde for at spille pachinko. Det er sådan en plakat man kan se til venstre.

Hvis man ikke skulle vide hvad pachinko er, så er det et enkelt spil der foregår på maskiner. Det minder lidt om både pinball og enarmede tyveknægte. Man køber en masse kugler, som så passerer igennem maskinen, og hvis de rammer særlige steder kan de udløse andre spil, der giver mulighed for at vinde præmier. Man kan ikke vinde penge i Japan, så man vinder præmier, som så typisk byttes for penge i en bod udenfor pachinkostedets præmisser. Det er en måde at omgå loven på. Man gør i øvrigt det samme i kasinoer.

Pachinkostederne er meget fascinerende. Det er ofte meget vilde bygninger. Kæmpestore, med masser af blinkende lys, dunkende techno og endeløse rækker af mennesker der sidder og stirrer ind i skærmene mens de ryger den ene smøg efter den anden og lytter til larmen fra metalkuglerne der fosser igennem maskinerne. Det virker helt sært, at man kan glemme alt omkring sig på grund af noget så hjernedødt, som pachinko. Ikke desto mindre er det lige det nogle mennesker gør. Der findes professionelle pachinkospillere, så for nogle er det simpelthen det eneste de laver.

Her er et klip fra youtube (der godt nok er lidt lamt) der kan give et indtryk af hvordan man spiller, og hvordan stemningen er på pachinkostederne.Man kan også tjekke Pachiuniverse for mere info.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar