mandag, januar 26, 2009

Aso nede på 19%

Aso Taros approval rating er nu nede på 19%, mens disapproval rate er et sted imellem 65 og 76% i følge de seneste målinger. Det står rigtigt skidt til for LDP, for at sige det mildt.

Det ser ud til at LDP-Komeito tvinger det andet ekstra budget igennem, på trods af benhård modstand fra oppositionen (og visse urolige elementer i LDP). Som bekendt har LDP-Komeito flertal i underhuset, mens oppositionen har flertal i overhuset. Ved uenighed imellem over- og underhus vender lovforslaget tilbage til underhuset til en tredjebehandling, og underhuset får så det sidste ord. Det budget der er tale om (der er mange forskellige at holde styr på her), er det der indeholder den omdiskuterede uddeling af 12.000 yen til hver eneste borger mellem 18 og 65, og 8000 yen til alle andre. Det andet budget venter stadigvæk på at blive behandlet i overhuset, men ingen ved hvornår det sker. Bagefter kommer så budgettet for 2009, som Aso også gerne vil have vedtaget.

Samtidigt sker der den ene fyringsrunde efter den anden. Hæderkronede japanske virksomheder melder om forfærdelige resultater og forventninger. Senest har Mazda bedt om en bailout. LDP bruger tiden på tåbelige diskussioner om hvordan og hvorledes man vil forhøje momsen i 2011, eller hvordan man skal få unge mennesker med problemer i arbejde. Nå ja, og så lurer den interne uro i partiet stadigvæk, omend der er lagt lidt mere låg på nu.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar