lørdag, december 20, 2008

Japanere spiser biller til jul
Politiken.dk brillerer med et stærkt eksotiserende indslag, hvor de viser en gruppe japanere der spiser biller, græshopper og larver. Under overskriften "Mider og orme er på julemenuen i Japan" bliver den danske julefrokost sammenlignet med en gruppe særlinge der spiser insekter i Japan. Måltidet fremstilles som om det er normal japansk kost, og sættes i kontrast til dansk julemad med ordene: "den danske julemad er til at forstå". Der nævnes på intet tidspunkt at det ikke er normalt at folk spiser den slags i Japan.

Nu fejrer de fleste japanere jo ikke jul i samme forstand som man gør i Danmark. Men hvis man gør, er man nok tilbøjelig til at spise fjerkræ og kage, og det er selvfølgelig ikke så spændende som biller. Der er faktisk visse egne hvor man spiser insekter og larver, men det er ikke noget folk gør til hverdag, og slet ikke på ristet franskbrød med en skive kiwi på som i indslaget. De insekter der spises traditionelt er larven af en jordhveps og græshopper der kandiseres. Det er mere et levn fra en anden tid, mens det vi ser i indslaget nok nærmere er udslag en fiks ide om at det kunne være sjovt at spise insekter.

Indslaget er under al kritik, og Politiken viser sig som noget der mest af alt minder om et tabloidmedie. Men nu er det selvfølgelig også den slags historier der er mest populære på politiken.dk, på trods af deres forsøg på at adskille sig fra eb.dk o.l.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar