lørdag, juni 28, 2008

Forbud mod anonymitet på internettet

Et fuldstændigt absurd forslag har set dagens lys. En socialist fra Estland mener at det er et problem at folk kan udtale sig anonymt på internettet, og hun ser derfor gerne at bloggere i fremtiden skal godkendes af EU-myndighederne. Angiveligt for at sikre at intentionerne bag informationen der leveres på blogs fortsat kan betragtes som troværdig.

Normalt er det kun i diktaturer, at man ikke må udtale sig anonymt. Det er en vigtig ret at have, så den enkelte kan sikre sig imod at blive udsat for repression af statslige (og som her overstatslige) myndigheder. Forslaget viser også at der stadigvæk er en tendens til at betragte internettet som om det er noget der kan kontrolleres centralt. Jeg ville have svært ved at forestille mig hvorledes sådan et forslag kunne føres ud i livet. Selv hvis store blogplatforme som Blogger og Wordpress indvilligede i at gå med til det (hvilket er usandsynligt), så ville andre platforme jo bare vinde frem i stedet. Hvor mange tåbelige ideer som denne skal vi døje med?

*UPDATE*

I følge newz.dk er forslaget endnu dummere end jeg først troede:

"Samtidig mener hun, at den omfattende udbredelse af blogning er et angreb mod den professionelle journalisme. Pressen i Europa bør derfor kompenseres økonomisk, hvilket skal ske i form af en afgift for bloggere."

Ja, det er jo i tråd med ideen om medielicensen og hele den protektionistiske tankegang der præger store dele af det politiske spektrum.

1 kommentar:

 1. Anonym2:49 PM

  Selvfølgelig skal de modtage økonomisk kompensation. Hvad hun desværre glemmer at tænke på, er at det vil stoppe alt udvikling.

  Cykelsmedene skulle modtage økonomisk kompensation da bilen kom frem.

  Avistrykkerierne skulle modtage økonomisk kompensation da fjernsynet kom frem.

  Etc.. og bla bla.

  Utroligt man stadig støder på de tosser. Man kan stadig ikke miste noget, man ikke har.

  Mvh Jesper R / jesperrahlf@gmail.com

  SvarSlet