torsdag, marts 20, 2008

Bank of Japan
Som ventet siden DPJ vant majoriteten i overhuset er der for alvor kommet en situation med politisk dødvande i Japan. D.19. marts udløb Hayami Masarus periode som direktør for nationalbanken, og der er ikke fundet nogen fast afløser endnu.

Den første kandidat som LDP foreslog var Muto Toshiro, tidligere bureaukrat i finansministeriet. Netop hans fortid har DPJ anset for at være et problem, da de hævder at de er nervøse for at der kan komme for tætte bånd imellem ministeriet og nationalbanken hvis han bliver direktør.

Da LDP havde indset at de ikke kunne få deres kandidat valgt, besluttede de at fremsætte et nyt forslag. Denne gang var det Tanami Koji. Det var næppe meget bedre, da han er tidligere viceminister i det samme ministerium som Muto arbejdede i. Resultatet var at DPJ også afviste denne kandidat.

Det virker som om LDP ikke har forstået at der er en ny magtbalance, og de ikke længere bare kan gøre som de lyster. DPJ virker som om de er opsatte på at vise at de også har en del af magten nu, så kampen er langt fra ovre.

Hvad så nu? Der er flere der foreslår at man fremsætter den midlertidige direktør, Masaaki Mirohichi, som kandidat til posten. Han er BOJs egne rækker og anses af mange for at være en stabil og pålidelig kraft. Som landet ligger nu virker det som om at det vigtigste er at DPJ får lov til at sætte deres fingeraftryk på valget og demonstrere deres magt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar