tirsdag, januar 15, 2008

Hvalfangere tilbageholder medlemmer af Sea Shepherd
2 medlemmer af den ekstremistiske og voldelige miljøbevægelse, Sea Shepherd, tilbageholdes på et japansk hvalfangerfartøj tæt på Antarktis. Sea Shepherd skibet, Steve Irwin, har sammen med et skib fra Greenpeace, fulgt efter hvalfangerflåden i længere tid. Angiveligt tog de to mænd, en englænder og en australier, en båd og bordede skibet for at aflevere et brev til kaptajnen der forklarede at det var ulovligt at jage hvaler i det område de befandt sig i.

I følge Sea Shepherd er de to mænd blevet bundet til en radarmast på skibet, og står i det kølige vejr udenfor. Men en talsmand for de japanske hvalfangere benægter dette. Sea Shepherd udlægger det som om aktivisterne bliver holdt som gidsler, men det er nu svært at tro på. Det er mere nærliggende at de tilbageholdes fordi hvalfangerne har opfattet deres tilstedeværelse som en trussel. Sea Shepherd har igen og igen anvendt vold og chikane imod hvalfangere og endda sunket skibe.

Tidligere har hvalfangere endda reddet aktivister fra Sea Shepherd der forsøgte at angribe et hvalfangerfartøj, men fejlede og endte på en isflage. Hvalfangerskibene brugte timer på at søge efter dem, og reddede deres liv. Så at man skulle tage dem som gidsler er ret svært at forestille sig.

I følge hvalfangernes talsmand har man tilbageholdt aktivisterne fordi de forsøgte at smide syre på skibet (dette er en normal metode for Sea Shepherd) og det i øvrigt er ulovligt at borde et skib.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar