fredag, januar 18, 2008

Aktivister tilbage på Steve Irwin

Aktivisterne fra Sea Shepherd er tilbage hos deres øko-ekstremistiske venner på Steve Irwin, efter at et australsk toldfartøj har hentet dem på Yushin Maru. Sea Shepherd udtaler at de straks vil genoptage deres chikane af hvalfangerflåden.

Hele situationen har været en absurd opvisning i Sea Shepherds perverse tilgang til virkeligheden. De har konstant løjet og påstået at aktivisterne, der trængte ind på skibet, blev holdt som "gidsler". Det viste sig at de krav som blev stillet af hvalfangerne om at Steve Irwin skulle holde sig på afstand, kun var i forhold til overleveringen af de tilbageholdte aktivister. Hvalfangerne havde foreslået at Sea Shepherd sendte en mindre båd i stedet, fordi de simpelthen ikke turde at lægge deres skib tæt op ad de voldelige miljøaktivister.

Sea Shepherd har tidligere angrebet hvalfangerskibe med røgbomber og kemikalier (de tilbageholdte aktivister angreb også med kemikalier denne gang), har sunket flere skibe, har sejlet ind i skibe med fuldt overlæg og meget andet. I løbet af Sea Shepherds historie har deres leder Paul Watson bl.a. udstedt dødstrusler, brugt fysisk vold og udøvet hærværk mod ejendom. Andre aktivister har skudt med riffel og signalpistoler mod Færøsk politi og skudt med paintballpistoler mod fiskere i Costa Rica.

Paul Watson har et religiøst forhold til naturen som dette citat viser:

“The Sea Shepherd Conservation Society is a law abiding organization. We rigidly adhere to and respect the laws of nature or lex natura. We hold the position that the laws of ecology take precedence over the laws designed by nation states to protect corporate interests … the smell of guilt is already a stench in the nostrils of God.”

Endvidere har Watson i 2002 udtalt at hvis nogle mennesker skulle dø som følge af Sea Shepherds aktiviteter, så ville det være at betragte som "collateral damage". Han anser altså det at ofre menneskeliv for acceptabelt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar