søndag, november 04, 2007

Chavez - hvad sker der?Sydamerika er ikke det emne jeg skriver mest om på denne blog, men for tiden foregår der ting i Venezuela der er helt uhyrlige. I fredags godkendte nikkedukkerne i parlamentet de 69 ændringer i grundloven der skal give den sindsforvirrede diktator, Hugo Chavez, endnu mere magt. Chavez styrer i forvejen Venezuela med hård hånd og har bl.a. arbedet for at forvandle skolerne til rene propagandainstitutioner (også de private) og censurerer pressen. Senest så man politiet angribe demonstranter der var på gaden for at protestere imod grundlovsændringerne der skal give staten, og dermed Chavez, mere magt.

På Modkraft og andre steder (også blandt folk jeg har truffet) har han en stor stjerne, fordi han er socialist. Mange kan godt se det problematiske i hans handlinger, men man får selvfølgelig den sædvanlige sang om hans "gode intentioner", osv. Som bekendt er vejen til helvede brolagt med gode intentioner, og den slags undskyldninger er ikke holdbare i min bog.

Ændringerne får bl.a. ud på at svække forskellige myndigheders magt i forhold til præsidenten, give Chavez mulighed for at sidde som præsident på ubestemt tid, at give mulighed for at fængsle folk uden sigtelse og andre anslag mod retssikkerheden, samt at give Chavez større mulighed for at ekspropriere privat ejendom. Overordnet set ret tvivlsomme tiltag. Der er folkeafstemning om lovændringerne d. 2. december.

Tjek den danske pro-Chavez indsats her: http://www.handsoffvenezuela.dk/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar