mandag, oktober 22, 2007

Lam sushi artikel

Politiken gør indtryk med en af de dummeste artikler om sushi jeg længe har set. Den handler om at der dukker nye, billige sushisteder op og at kvaliteten måske ikke nødvendigvis er den bedste. Nuvel, det er jo rigtigt nok. Personligt ville jeg aldrig spise på et af de der lavprissteder. God sushi kan ikke laves billigt. Sådan er det bare.

Men i artiklen har man valgt at indkalde Kim Rahbek som repræsentant for de "gode" sushirestauranter. Manden ejer Sticks n Sushi kæden, der for det første ikke er blandt de dyreste og for det andet ofte leverer noget som ikke er pengene værd, på trods af den relativt lave pris. At man skal høre på ham være harm over at nogle leverer billig sushi af ringere kvalitet er jo en vittighed. Hvad om han hankede op i sine restauranter og sørgede for en god og ensartet oplevelse hver eneste gang?

Men det bliver værre endnu. Redaktøren for mad og vinmagasinet Gastro udtaler sig også og mener at sushi ikke behøver at være så dyrt. Som han siger "Risene koster jo ikke en skid". Det kommer så sandelig an på hvilke ris man benytter. Gode ris af høj kvalitet kan faktisk komme ret højt op i pris. Det er jo ikke grødris fra Netto man bruger til at lave sushi.

3 kommentarer:

  1. En god oplevelse, ja, men hvorfor ensartet? Noget af det jeg er mest træt af, er at man altid skal have det samme laks, tun og "hvid fisk" (uuuargh det udtryk!) alle steder. Håber virkelig der sker en udvikling i begge retninger, så vi ikke kun skal trækkes med flere discount steder, men måske også med nogle steder der tager hensyn til sæson og lokalt udvalg. Pigvar, hornfisk, danske blæksprutter etc.

    SvarSlet
  2. Ensartet betyder at risen ikke er udmærket den ene uge og underligt tør den næste f.eks. Det er ikke at fisken er den samme hver gang, men at kvaliteten er. Det er godt at oplevelsen er ensartet så du ved hvad du får når du går derhen. Det er ikke det samme som kedelig.

    SvarSlet
  3. hmmm, ja, det var nok bare mig der fik associationer til McD. Altid den samme oplevelse.

    SvarSlet