mandag, oktober 29, 2007

Hvad tænker du når du ser denne plakat?
Valgets mest interessante plakat er uden tvivl Tom Gillesbergs. Han stiller op som uafhængig kandidat for "Schiller Instituttets Venner", der er et af navnene for ham og hans kones gruppe af Lyndon LaRouche tilhængere. For dem der ikke ved hvem det er kan jeg henvise til min tidligere post om disse mennesker. Den kan du finde ved at klikke her.

Gillesbergs plakat er især interessant fordi den ikke giver nogen mening med mindre man allerede ved hvad den hentyder til. Hvilket finankrak? Hvad er et magnettog? Hvorfor skal det køre over Kattegat? - Man kan ikke andet end ligne et stort spørgsmålstegn når man ser den hænge i en lygtepæl. Noget andet der er værd at bemærke er at det er den eneste valgplakat der indeholder andet end navn, bogstav og foto. Ingen af de andre har nogle valgløfter på.

Men hvorfor et magnettog? Well, hvis man går ind på Schiller Instituttets hjemmeside bliver man indbudt til at være med til at starte Danmarks magnettogsselskab. Her finder man hurtigt ud af at det drejer sig om SIs besættelse af infrastruktur som middel til at fremme udvikling. Tanken er at hvis man kæder alle steder sammen så det er nemmere at komme frem og tilbage, så vil det medføre økonomisk vækst og en "mindre" verden. Det er nærmest som om at man tror dette automatisk vil ske. SI forestiller sig en eurasisk landbro der strækker sig fra asien til europa i form af et magnettog og togbanen over Kattegat skal ses i den sammenhæng, som en del af dette projekt.
Her er hvad man forestiller sig:

"Indenrigs vil transrapidnettet gøre Danmark mindre end nogensinde. Med en Kattegat-forbindelse over Samsø vil der kun være 280 km fra København til Aalborg, og med 500 km/t og et enkelt stop i Århus vil det tage knap 45 minutter. Det er hurtigere end at tage S-toget fra hovedbanegården til Ølstykke.
Men det største ikke-lineære bidrag til et sådant faseskifte i den danske fysisk-økonomiske tæthed vil være integrationen af landets to største byer København og Århus. Med en afstand i lige linie over Kalundborg og Samsø på bare 180 km, og en rejsetid med et maglevtog på 25 minutter, vil Danmark pludseligt stå med én sammenhængende metropol, der kan integrere hele den danske økonomi i en grad, ingen anden industriel nationaløkonomi kan matche. Over tid vil arbejdsmarkedet i København og Århus med forstæder vokse sammen som en organisk enhed. Man vil uden besvær kunne bo i Højbjerg og arbejde i Lyngby, eller bo på Frederiksberg og arbejde i Skejby. Man vil kunne tage én forelæsning på Århus Universitet om morgenen og deltage i et projektarbejde på Københavns Universitet ved middagstid og nå hjem til kollegiet i Århus til aftensmaden. Og det samme gælder såmænd også, hvis man bor i Aalborg. Med blot 15 minutter til Århus og knap 45 minutter til landets hovedstad kan man godt bo i Vejgård og arbejde på Vesterbro....

...Schiller Instituttets foreslår altså, at Danmark over de kommende 25 år opbygger et landsdækkende, hypermoderne magnetsvævetognet til en samlet pris på ca. 200 mia. kr."


Det er jo mange penge, så SI foreslår to forskellige finansieringsmodeller. Begge rimeligt radikale:

"1) Danmark stiller sig spidsen for indførelsen af hamiltonske nationalbanker på europæisk plan, ved selv at omdanne nationalbanken til en egentlig nationalbank i ordets oprindelige betydning. Det ville være at foretrække. Kan der ikke skaffes det nødvendige politiske flertal herfor, kan man i stedet skaffe finansieringen på følgende måde:

2) Der oprettes et »Dansk Maglevselskab« med Storbæltselskabet og Øresundsselskabet som forbillede. Men med én meget væsentlig modifikation: Hovedparten af lånefinansieringen skal lægges over statsbudgettet og ikke på »brugerbetaling«. Ganske vist er Storebæltsforbindelsen en forrygende succes, trods de alt for høje broafgifter, hvilket dog ikke helt kan siges om Øresundsbroen, men anlægsudgifterne for et landsdækkende maglev-tognet vil være så store, at billetpriserne ved en ren brugerfinansiering vil gøre en rejse til en eksklusiv affære, forbeholdt de allerrigeste. Det ville være en nationaløkonomisk katastrofe....

...Den ønskede øgning i landets samlede fysisk-økonomiske tæthed, og den fulde samfundøkonomiske gevinst ved at flytte transport fra landevejene over på maglevnettet, opnås kun, hvis en stor del af befolkningen benytter det nye transportnet. Det sikres bedst gennem at holde billetpriserne attraktivt lave og gøre maglevnettet til den mest benyttede og foretrukne transportform."

Det er en fantastisk logik. Magnettogbanen er altså en nationaløkonomisk nødvendighed som vil gøre os rige, men alligevel kan det ikke betale sig at drive den og derfor skal den betales af staten. Grunden til at magnettogbanen kædes sammen med det finanskrak som LaRouche tilhængere jo ALTID frygter er lige om hjørnet er altså at Gillesberg tror at det vil være nødvendigt med en omstrukturering af økonomien i retning af SIs ideer. Nu burde plakaten give mening. Men når man bare ser den er den et mesterstykke i dårlig kommunikation.

Jeg vil ikke snyde jer for dette billede af SI-folkene med magnettogshatte på. Det siger vist alt:Gå heller ikke glip af sangen om magnettoget:

14 kommentarer:

 1. Jan Madsen3:47 PM

  AAAAAAAAHHHHHHHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!!

  Tak, Daniel. Tak, tak, tak, tak, for det glimrende indlæg.

  SvarSlet
 2. Oh my freaking GOD! Jeg skal for fremtiden et smut forbi strøget HVER onsdag, det er helt sikkert!

  Det minder - dog med nogle samfundsstrukturelle fantasterier og noget økonomisk heksedoktori som undtagelse - Rudolf Steiner! Har brugt 8 skræmmende år på en sådan skole, og der er ikke så få sammenligningspunkter!

  Tak for tippet!

  SvarSlet
 3. Nej, nej, nej, nej, nej...

  Kan man få magnettogssangen til Singstar? Og hvor kan man købe magnettogshatten???

  SvarSlet
 4. Lige et opklarende spm. ved du hvad alt det sang skal gøre godt for?

  Og så har jeg opdaget, at den Amerikanske afdeling har erklæret krig mod Al Gore, for hans Global Warming arrangement og hans racisme(?!).

  Jeg er 100% fan!

  SvarSlet
 5. Sangen er en del af den nye rennæsance som SI håber på at sætte i gang snarest. De er meget kulturelt konservative og således anså LaRouche i sin tid Beatles for at være konstrueret af den britiske efterretningstjeneste.

  SvarSlet
 6. Birgitte6:46 PM

  Hvad snakker du dog om?

  De hatte ligner et røntgenbillede af et skamben, dog uden det røde spot.

  Det er dog utroligt hvad et besøg på Skejbys røntgenafdeling kan føre til hos alternative politikere, der kunne være tilhængere af selvmorderiske lemmingeeffekter.

  Hvordan er I kommet i besiddelse af disse informationer fra Skejby, som ikke er offentligt tilgængelige?

  Det har jeg en særinteresse i. Jeg er stærk modstander af jeres magnettog, hvilket ikke kan komme som en overraskelse eftersom det er mit røntgenbillede I vil bygge bro på!

  Det er dog for turbulent en løsning I har her! Den bryder jeg mig ikke om.

  SvarSlet
 7. Birgitte7:12 PM

  Hvor mange af jer er medicinere med hang til alternative metoder og fornedrende forfølgelse? Hvis I er, bør I miste autorisationen.

  Har I et samarbejde med panelet på turbulens.dk og deres studier af fornedrelser i forhold til teknologiske innovationer?

  I er gale nok til politiets efterforskning af baggrunden for denne post. Den er jo også kategoriseret under Galskab.

  Hold kæft I er rådne i hovedet!

  SvarSlet
 8. Birgitte, jeg er ikke helt sikker på hvad det er du vil, men jeg er sikker på at du kan få hjælp her . Hvis ikke de kan hjælpe kan du alternativt henvende dig her.

  SvarSlet
 9. Birgitte2:23 AM

  Jon, kan I ikke bare selv henvende jer. Hvad tror du, der sker når man sætter et magnetisk materiale på et magnettog, som en MR skanner? Det er vanvid, det er mordforsøg! Jeg forstår ikke den perverse humor og kan ikke følge jer.

  SvarSlet
 10. Birgitte3:06 AM

  Jon, du har en blog, du kalder idioten og om magnettosserne siger du, at du med din baggrund som idiot, kan genkende en anden idiot når du ser en! Og du siger, at gruppen på billedet får landsbytosserne i Ny Alliance og hengangne Fremstridsparti til at virke ganske fornuftige!

  I joker om noget, som I tager for en joke, men som måske er en practical joke af den alvorlige slags og som muligvis hører under krænkelser af kriminel art. Med min baggrundsviden synes jeg ikke det er sjovt og jeg fatter ikke sådan en rendestenshumor som f.eks. Jan Madsens. Det er plat og dumt.

  SvarSlet
 11. Birgitte3:48 AM

  Med andre ord konkluderer jeg, at magnettogstosserne og de, der ukritisk morer sig over dem er total blæst og uden social bremseklods. Det svarer til, at grine af en psykopats overfald på sagesløs. Forstår du det nu Jon?

  SvarSlet
 12. Jan Madsen5:20 PM

  Daniel, jeg tror at Birgitte her er lig Birgitte Linhard over fra Antispin:

  http://bjlindhard.wordpress.com/

  Hun laver nogle for mig særdeles særpræget posteringer, har chikaneret flere bloggere, føler sig konstant overvåget og tror at hendes pc er besat.

  Tag dig ikke af hende, men vil du have et godt grin, så kig endelig på hendes hjemmeside.

  SvarSlet
 13. Birgitte7:38 PM

  Daniel, jeg er ok og er nok en del mere ok på øverste etage end det gale fjols til Jan. Jeg er ikke en der kører med de skøre.

  SvarSlet