søndag, august 19, 2007

Kabinetrokade d. 27. augustAbe-san udtaler i dag at kabinetrokaden vil finde sted d. 27. august. Det bliver vældigt interessant at se hvem der får poster og hvem der ikke gør. Det nuværende kabinet bærer præg af at være valgt udfra de fraktioner der har støttet Abe-sans kandidatur til lederposten i LDP, snarere end kvalifikationer, hvilket måske kan være en del af grunden til at dette kabinet har været præget af den ene skandale efter den anden.

Selv efter valget har der ikke været ro i rækkerne. Senest har der været en forrygende kamp om posten som viceforsvarsminister. Yuriko Koike, der blev udnævnt til forsvarsminister for ikke så forfærdeligt lang tid siden, udtrykte åbenlyst sin utilfredshed med Takemasa Moriya og foreslog ham udskiftet med Tetsuya Nishikawa der leder Forsvarsministeriets Sekretariat. Da Koike ikke fulgte den sædvanlige fremgangsmåde ved sådan et forløb kom der en sag ud af det.

Nu er ledelsen trådt ind og har udskiftet viceforsvarsministeren med en anden kandidat, Kohei Masuda, i et forsøg på at skabe ro da man selvfølgelig er bange for at den slags fnidder vil være med til at skabe et endnu dårligere billede af LDP i offentligheden.

Konflikten mellem Koike og Moriya var bl.a. forårsaget af at han angiveligt ikke tog sin telefon når hun ringede om aftenen og først ringede tilbage om morgenen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar