mandag, august 27, 2007

Det nye kabinetSå er det her. Det nye kabinet er udvalgt. Nyudnævnelserne er som følger:

Det er i hvert fald dem jeg har fundet frem til indtil videre efter at have gransket diverse japanske nyhedssider (det er muligt at der er flere, men jeg har ikke kunnet finde en samlet liste nogle steder endnu, så det er sammensat fra diverse japanske og engelsksprogede kilder). Abe har forsøgt at finde frem til nogle kompentente politikere efter at have været beskyldt for at have sammensat det tidligere kabinet ud fra hvem der havde støttet ham i stedet for efter evner. I den sammenhæng er det værd at bide mærke i Yoichi Masuzoe, der er kendt for at være en af Japans fremmeste politiske analytikere og en dreven politiker. Han er i forvejen medlem af Overhuset.

Ny ledelse i LDP

Kort før navnene på de nye ministre blev offentliggjort, blev det bekendtgjort at ledelsen i LDP også blev gjort genstand for fornyelse. Taro Aso (tidligere udenrigsminister og Abe-sans tætteste rival til posten som leder i LDP) er blevet Generalsekretær, tidligere Generalsekretær Nobuteru Ishihara er blevet Formand for det politiske udvalg og Toshihiru Nika er blevet udnævnt til Formand for det generelle udvalg. Dette trekløver skal tegne LDPs politik i den kommende tid og forsøge at genvinde befolkningens tillid.

Andre topstillinger i LDP blev også besat. Bl.a. fik Suga en post som leder af kontoret for valgstrategi.

Mere skandale

Endnu en skandale ser nu ud til at ramme Abe-sans kabinet. Justitsminister Jinen Nagase ser ud til at have modtaget 3 millioner yen i støtte via en nonprofit organisation som han er formand for. Pengene kommer fra organisationer der arbejder med at finde pladser til udenlandske trainess i Japan. Området er et som Nagase har indflydelse på.
Detaljerne er ikke helt ude endnu, men det kan sagtens blive endnu et problem for regeringen.

Jeg forventer minimum en ny skandale i morgen. Det har for længst overskredet grænsen til det absurde. Den opmærksomme læser vil have observeret at Abe-sans nye kabinet er sammensat af drevne politikere, men jeg tvivler på at det og den ny ledelse er nok til at LDP kan fastholde regeringsmagten. Det virker som om samtlige politikere i LDP har haft fingrene nede i kagedåsen på et eller andet tidspunkt. Lige nu er det DPJ der scorer alle de billige point og hvis de bliver ved med at markere sig så stærkt kan det ende med at mange begynder at tro på at de er i stand til at udgøre et reelt alternativ.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar