fredag, august 10, 2007

Antiterrorlov op til fornyelseLige som mange andre lande, f.eks. Danmark, blev der i Japan indført antiterrorlove i kølvandet på den 11. september. I modsætning til Danmark har Japan dog været så fornuftige at tidsbegrænse disse love, så de skal fornyes i parlamentet. Den første november udløber lovene, men USA forsøger ihærdigt at få dem forlænget.

DPJ har vist sig at være imod sådan en forlængelse, så selv om LDP kan få en forlængelse vedtaget i Underhuset, så kan DPJ blokere for den i Overhuset pga. deres nyvundne flertal. Et resultat af lovene var bl.a. at Japan sendte krigsskibe der kunne støtte den amerikanske antiterror-indsats i det Indiske Ocean.

USA ser derfor helst at lovene vedbliver at være i kraft. Derfor forsøger de nu at påvirke Ichiro Ozawa for at få ham til at skifte mening. I næste uge afholder den amerikanske ambassadør et møde med Ozawa. Det bliver interessant at se om DPJs nye magt kan ændre den japanske udenrigspolitik. Man kan håbe at de kan blokere for videre deltagelse i den slags aktiviteter fra japansk side.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar