torsdag, juli 05, 2007

Ny forsvarsminister udviser politisk snilde
Som nævnt i sidste post har Abe-san udskiftet forsvarsministeren. Yuriko Koike, den nye minister (Japans første kvindelige af slagsen), er kommet med et par interessante udtalelser i anledning af sin første pressekonference.

For det første har hun fordømt brugen af atombomben i 1945 og for det andet har hun lovet at lægge vægt på at vedligeholde alliancen imellem USA og Japan. Udmeldingen er interessant fordi den første udtalelse er rettet imod Japan, ikke imod USA. Hun vil forsikre de japanske vælgere om at hun forholder sig anderledes end den mand hun netop har afløst, og vil også vedblive at fastholde det billede mange japanere har af deres nation som ofre under anden verdenskrig. I forhold til USA er udtalelsen ligegyldig selv om den officielle holdning dér er den (ret tvivlsomme) at atombomben afsluttede krigen. Hvis nogle amerikanere skulle være i tvivl om hvordan den første udtalelse skal opfattes, så kan de ånde lettet op når de læser den anden, hvor hun forsikrer dem om at Japan skam stadigvæk er bedste venner med USA. En glimrende politisk manøvre der burde bringe ro over den sag og give LDP mulighed for at koncentrere sig om at vinde valget.

3 kommentarer:

 1. Thomas S12:02 AM

  Hun ligner et regulært politisk dyr. Er det normalt i Japan, at man har kunnet tilhøre fem forskellige partier og stadig blive taget seriøst?

  SvarSlet
 2. I couldn' understand what you wrote completely. But the funny thing was that when I put your sentences to a translation website, it translated our primeminister as monkey-san. It sounds monkeys are something respectable.

  SvarSlet
 3. Thomas: Ja, det er meget normalt. Japansk politik er jo langt mere person og alliance fikseret end vi kender det herhjemme fra.

  亮: Abeはデンマーク語で猿という意味。ですからたくさんデンマーク人は安倍晋三の名前が面白いと思う。

  SvarSlet