tirsdag, juli 24, 2007

Det japanske valg IIISom tidligere omtalt er den nye landbrugsminister allerede involveret i en skandale og lur mig om det nu ikke er blevet en til. Den nye skandale minder en del om den anden men denne gang drejer det sig om misbrug af midler i forbindelse med et kontor i Tokyo. 12 millioner yen har han tilranet sig ved at lyve om kontorets eksistens.

Landbrugsministeren, Norihiko Akagi, har yderligere krydret valgkampen ved at møde op til et pressemøde ubarberet og med store plastre i ansigtet. Dette afstedkom store spekulationer om hvorvidt han var blevet overfaldet og om det havde forbindelse til hans korruptionsskandale. Først nægtede han at forklare hvor de kom fra, men senere påstod han at det drejede sig om meget sensitiv hud og ved samme lejlighed påstod han også at Tokyo-skandalen var et resultat af en revisorfejl. Han har dog ikke vist nogle beviser på at dette skulle være tilfældet.

Hvad angår udsigten for LDP så ser det sløjt ud. Til dette valg drejer det sig om 213 pladser i overhuset og taler meningsmålingerne sandt, så ender LDP med lidt over 40 pladser mens DPJ er oppe omkring 50 og Komeito står til en lille tilbagegang. Sidstnævnte er i øvrigt meget nervøse og har ved dette valg ringet udenlandsjapanere systematisk op for at overtale dem til at stemme på sig kort inden de gik til urnerne forleden.

Det ser ud til Abe-san selv ikke forlader premierministerposten selv om LDP går kraftigt tilbage. Nu er dette valg jo også kun om et halvt overhus men det er sket før at en regering er gået af på baggrund af sådan et valg, så helt utænkeligt er det ikke at det kan ske igen. Meningsmålinger fra Asahi Shinbun siger at 50% af de adspurgte mener at Ichiro Ozawa er en bedre leder end Abe-san. Jeg tvivler på det. Det er som om at de har glemt at manden selv har været et fremtrædende medlem af LDP engang og forlod det som følge af en intern magtkamp.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar