mandag, juni 04, 2007

Rakugo & doramaTiger and Dragon (タイガー&ドラゴン) er navnet på en Japansk TV-serie som jeg er i gang med at se. Det er en komedieserie der foregår i et miljø der er ukendt for de fleste danskere, nemlig blandt såkaldte rakugoka, dvs. udøvere af rakugo, der er en gammel tradition for komiske fortællinger. Typisk sidder udøveren ned og fortæller en lang og kompliceret historie, og spiller alle rollerne i fortællingen. Der er en del historier der er klassikere, som fortælles igen og igen, som regel fortolket og drejet lidt, som fortælleren nu synes.

Serien er interessant fordi den, udover at være underholdende, vel nærmest kan siges at være ne hyldest til rakugo, der nok mest er for ældre mennesker. Det er en måde at introducere yngre mennesker for en tradition som de måske ikke tidligere har ment var særligt spændende. I serien er der således flere meget kendte dorama-skuespillere med, bl.a. Itoh Misaki (der er kendt fra Densha Otoko) og Nagase Tomoya, medlem af popgruppen Tokio. Nishida Toshiyuki skal også nævnes, for han er sådan set den bedste skuespiller i serien, i sin rolle som den gamle rakugo-mester.

Handlingen er som i de fleste komiske doramas lidt lam, og er bygget op omkring et Yakuza-medlem der gerne vil ud af Yakuza, og begynde at optræde med rakugo. I hvert afsnit er der nogle problemer blandt nogle af seriens medvirkende, men igennem den visdom der findes i de klassiske rakugohistorier lykkes det at finde en løsning. Ikke på nogen måde realistisk, men ganske underholdende og så giver det en mulighed for at høre nogle af de gamle historier.

Serien kan downloades via torrent hos D-addicts, og der er også undertekster der passer til et sted derude.

Dagens musik:

R. Kelly - "Real Talk"

R. Kelly er måske en af verdens sejeste personer. Hér synger han et skænderi..det er svært at forestille sig, men det er for vildt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar