søndag, maj 20, 2007

Lidt blandet søndagsstenerDet er en sløv dag i dag. Jeg har en enkelt eksamen tilbage i næste uge, så der er ikke meget at forberede sig på. Har siddet og set på marathonløberne der løb forbi nede på gaden, og har glædet mig over at Yomiuri Giants ligger nummer et i Central League .

Nogle vil måske kunne huske dengang jeg skrev om mindreårige idoler, i en tidligere post på denne blog. Det er mig en kilde til evig undren at man kan købe DVD'er og blade med piger på 10 år der poserer på, hvad jeg vil kalde upassende, måder. Det er ikke mit indtryk af den slags er noget der er generelt accepteret, men samtidig er der altså et stort marked for det. Især steder som Akihabara kan man finde den slags i porno- og animebutikkerne, men af og til er der lignende blade, omend tonet lidt ned, i den lokale 7/11 eller Family Mart.
Jeg faldt over et (ret poppet) indslag om emnet, som en havde uploadet til youtube. Det er værd at tjekke ud, omend jeg gerne så at de havde talt mere med de forældre der lader deres børn udstille på den måde.

AdblockI dag hører jeg et smukt album der er resultatet af et samarbejde imellem Christian Fennesz og Japans grand old man indenfor elektronisk musik, Ryuichi Sakamoto. Du kan hente et nummer fra albummet ved at klikke hér. Det nummer jeg har lagt op hedder "Haru" (春 - betyder forår). Det er Satie -inspireret ambient, og passer perfekt til min sløve søndag.

7 kommentarer:

 1. Daniel, den asiatiske måde at lave tv på (den japanske i særdeleshed) er mig en kilde til evig undren. Eksempelvis er speakerens stemmeføring i dette indslag helt overdrevet. Har du en forklaring på dette?

  SvarSlet
 2. dorthe9:39 PM

  Det var dog noget dejligt musik..
  Hvad hedder albummet? Og er resten i samme genre?

  SvarSlet
 3. @Dorthe: albummet hedder "Cendre" og det er sådan hele vejen igennem

  @Jan: Det er jo bare en stil indenfor TV-mediet ud af mange. Jeg skal ikke kunne sige hvorfor den er populær i Japan, men der laves selvfølgelig også mere seriøst TV.
  Man ser dog også den der overdrevne måde at udtrykke sig på i anime og japanske TV dramaer af og til.

  SvarSlet
 4. Hvad er anime, og hvorfor er de blade du taler om at finde i anime butikker?

  Jeg troede det var en tegnestil, ligesom manga. Håber ikke jeg er helt off road... har kun hørt udtrykkene før på Tegnebordet

  SvarSlet
 5. Anime er det japanske ord for tegnefilm, og de DVD'er og blade jeg taler om er at finde sammen med manga og anime.

  SvarSlet
 6. Aha, tak... Det giver ikke så meget mening, men tak for oplysningen.

  Det er i en interessant blog du har her... Forsøgte i øvrigt tidligere at skrive en kommentar på "Childhood Days". Men det lykkedes ikke kan jeg se.

  SvarSlet
 7. (Har fundet fejlen og genindsætter kommentaren fra min kommentar RSS)

  SvarSlet