fredag, februar 16, 2007

Sea Shepherd angriber japanske hvalfangere

Den psykopatiske og ekstremt rabiate miljøorganisation, Sea Shepherd, der har erklæret krig imod hvalfangst, har været en del i medierne på det sidste. I starten af februar angreb de et hvalfangerfartøj med bl.a. smørsyre, der ramte en af hvalfangerne i øjnene.

Nu har Japanprobe postet en film af et andet angreb på et japansk hvalfangerskib. Man ser tydeligt hvorledes Sea Shepherd skibet angriber uden hensyn til de ombordværendes sikkerhed. Det er tydeligt at disse mennesker er villige til at gøre hvad som helst for at redde nogle dyr. At sætte menneskers sikkerhed over styr er åbenbart en lille ting for dem.

Adblock
Adblock
Adblock

Sea Shepherd påstår selv at historien om syreangrebet er fabrikeret, men hvis man kender deres historie, er man ikke i tvivl om at det er typisk adfærd fra deres side. Sea Shepherd har tidligere skudt efter eskimoer der forsøgte at fange hvaler, og sunket flere hvalfangerskibe igennem årenes løb.

11 kommentarer:

 1. Mathias Dannevang12:06 PM

  Nu er det ikke fordi jeg har en større sympati med Sea Shepherd. Men når jeg ser filmen synes jeg mest det ligner, at den Japanske hvalfangerbåd svinger ind i Sea Shepherd skibet og dermed jorder det ind i et isbjerg... Det tydelige angreb har jeg ret svært ved at se, eftersom det er Japanerne der drejer...?

  SvarSlet
 2. I sådan en situation, skal det skib der vil "overhale", så vidt jeg ved (med mine sparsomme kendskaber til søfart) give plads til det skib der er foran. Det første skib har forkørselsret, om man så kan sige . Læs paragraf 13 i COLREGS, der er de internationale søfartsregler lavet til at undgå skibskollisioner:

  (a) Notwithstanding anything contained in the Rules of Part B, Sections I and II, any vessel overtaking any other shall keep out of the way of the vessel being overtaken.

  Det er ikke til at tage fejl af, skulle jeg mene. Robert HUnter gør ikke som i reglerne ovenfor, og derfor er det klart en aggressiv handling. Endvidere er det ikke sikkert at det japanske skib har mulighed for at tage en anden kurs, da vi ikke kan vide om der er is i vejen. Det fremgår ikke af videoen, så vidt jeg lige kan se.

  Tjek i øvrigt også disse klip, hvor besætningen på Robert Hunter fyrer røgbomber af mod et japansk hvalfangerskib:

  http://www.youtube.com/watch?v=c1ahlShk9_w

  http://www.youtube.com/watch?v=V2ZhnfDwkuQ

  og i dette klip kan du se hvor faretruende tæt på de sejler:

  http://www.youtube.com/watch?v=bS_65cwXVVI

  SvarSlet
 3. Anonym3:51 AM

  Så vidt jeg kan se, efter at have kigget et par afsnit (Whale War) på Anmlplnet. Så er det en flok gamle mænd, der lokker forvirrede unge mennesker ud på en tur i båden og får sig et put i ny og næ. Så typisk 60er adfærd.....

  SvarSlet
 4. Anonym2:38 AM

  trist USA ikke fik ordnet alle japsere i 45.
  De er jo syge i hovedet bare for at tjene nogle håndøre.
  Læs dog søfartsreglerne, indhentene skibe skal vige.

  SvarSlet
 5. Hej Anonym (den sidste af jer),
  tak for din kommentar. Den er et glimrende eksempel på den både menneskefjendske og racistiske holdning man oftest ser fra støtter af Sea Shepherd. Denne meget militante gruppe tiltrækker folk som dig, der helst så at man havde udryddet en hel befolkning. Det siger vist det hele.

  Mvh

  SvarSlet
 6. René Vestervig7:00 AM

  jeg følger med i Whales Wars på animal planet og det er godt at gøre noget for dyrene men ikke den måde sea shepherd gør det, for som der var en der skrev tidligere, så er det bare for at få unge til at begå ulovligheder, såsom at " borde " et skib, det er jo strafbart. Men dem der bestemmer på skibet tør jo ikke engang selv at " borde " de japanske skibe, de er bare liderlige efter noget opmærksomhed. Især de 3 øverste " folk " på broen, de er nogle vatpissere. Jeg skriver ikke dette fordi jeg tilskyndere til at man skal dræbe hvaler, tværtimod men det de gør på sea shepherd er lige i overkanten af hvad loven tillader. fint nok med stinkbomber og div. Men ikke de ulovligheder de laver ( sea shepherd )

  SvarSlet
 7. Anonym4:41 PM

  go captain watson sink them economicly

  SvarSlet
 8. Anonym4:47 PM

  der er nu mange der støtter sea shepherd selv dalai lahma er han så også forskruet i bøtten eller hva jeg er selv stor fan af sea shepherds og støtter dem tit

  www.seashepherd.org

  SvarSlet
 9. Jeg er sådan set ligeglad med om Dalai Lama eller andre religiøse tosser støtter Sea Shepherd. Det gør det ikke mere rigtigt at bruge vold mod hvalfangere. Hvis man er modstander af hvalfangst kan man bruge fredelige og civiliserede midler. Det handler ikke om at være "forskruet i bøtten", men bare om at være et civiliseret og fredeligt menneske.

  SvarSlet
 10. Anonym6:45 AM

  hvis du har en inbruds tyv i dit hus du tager på fersk gerning i din stue vil du også bare snakke fredeligt med ham og lade ham gå de japanske hvalfangere skyder hvaler i et beskyttet område ulovligt???? du er sku da forskruet i bøtten

  SvarSlet
 11. Ja, det er sjovt nok oftest det niveau, som dyrerettighedsaktivister "diskuterer" på. Jeg har sågar modtaget 3 dødstrusler fordi jeg har kritiseret Sea Shepherd. Du må kunne komme med noget bedre end "forskruet i bøtten".
  Sagen er, at det er Australien der har erklæret området for whale sanctuary, men det ligger udenfor australsk territorialfarvand. Nu er Japan altså ikke underlagt australsk lov, lige som du ikke er underlagt afghansk lov eller nigeriansk lov, etc. Japan er ikke tvunget til at overholde andre landes love. Jeg synes sagtens man kan kritisere Japansk hvalfangst, men man kan bare ikke bruge terrorist-metoder. Det er såmænd det hele. Men så er man åbenbart forskruet i bøtten. Ak ja.

  SvarSlet