onsdag, januar 31, 2007

Kemonozume
Det sker ikke så tit at jeg fanges af anime, specielt ikke af serier, men forleden opdagede jeg at skaberen af "Mind Game", Masaaki Yuasa, har begået en TV-serie ved navn "Kemonozume". Den adskiller sig en del fra de sædvanlige cutie-anime-serier, bl.a. ved at være tegnet i en ret eksperimenterende stil.

Serien handler om en organisation der bekriger menneskespisende monstre, og har gjort det i tusinde år. Men monstrene begynder pludselig at ændre sig, og blive mere menneskelignende. Historien handler så, i al sin enkelthed, om hvordan hovedpersonerne finder ud af hvad det er der foregår, samtidig med at der er flere subplots omkring hvem der skal have magten i organisationen, og et kærlighedsforhold imellem an ef hovedpersonerne og en menneskeæder.

Der er 13 afsnit i alt. Serien er fra sidste år, og den er ude som fansub. De søde mennesker hos Anime Forever har oversat den, og den kan findes fra deres side: KLIK. Se den!

En anden serie, der dog ikke har fanget mig på samme måde, men som alligevel er lidt aparte og bør nævnes, er "Bartender". En serie der handler om en særdeles god bartender, der i hvert afsnit får en kunde hvis livshistorie vi så hører. Det hele knyttes sammen af den drink som bartenderen ender med at servere for kunden.

Det lyder mærkeligt, og det er det også. Hele ideen med serien er at bartenderen ses som en person hvis fornemmeste opgave er at se ind i kundens hjerte, og give ham lige præcis dét han har brug for. Det er svært at forestille sig hvis man ikke lige har set serien, men det fungerer egentlig meget godt. Der er oversat 9 afsnit som fansub indtil videre, og de kan findes hér. Der er 13 afsnit i alt.

Det er ikke usædvanligt at anime har temaer som vi ville finde utænkelige. Et godt eksempel er "Yakitate!! Japan", der handler om en dreng der forsøger at finde det perfekte brød til det japanske folk. Den serie er sådan set ganske underholdende, men det er næsten umuligt at forestille sig hvordan man gør sådan noget før man har set det.

Adblock
Adblock


Dette er første afsnit af "Yakitate". Der ligger flere på youtube, og alle 69 afsnit (!) findes også som fansubs, der kan hentes hér.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar