mandag, september 04, 2006

Shinzo Abe stiller op


Nu er det endelig officielt! Kabinetsekretær, Shinzo Abe, der ser ud til at blive manden der kommer til at overtage Koizumis plads som leder af LDP, og dermed også bliver premierminister, har endelig offentliggjort at han er med i kapløbet om posten. I fredags holdt han pressekonference i Hiroshima, hvor han gav den længe ventede meddelelse.

Abe er en af strammerne indenfor LDP, så hvis man synes at Koizumis holdning til udenrigspolitik er slem, så vil man hade Abe. Bl.a. er han stor tilhænger af en revision af den japanske forfatning, og i særdeleshed paragraf 9, der forbyder Japan at have en hær og føre krig.

Hvad angår skattepolitiken, er det svært at sige hvad man kan forvente. Men dette lover ikke godt:

"Some increase in the consumption tax is inevitable but it's not appropriate to say at this point by how much it should be raised,"

Hvilket var en udtalelse han kom med i fredags. Tanigaki melder i det mindste klart ud, så man ved at man helt sikkert får store skatteforhøjelser hvis han får magten til at gennemføre dem. Spændingen vil ingen ende tage, og der kan nå at ske meget endnu inden Koizumi går af, d. 30. september.

Rent økonomisk tror jeg at Japan er bedst tjent med Taro Aso, der er den eneste der har fattet at det er en rigtig dårlig ide at sætte skatten op netop som landet er på vej ud af en stagnation. Så kan man jo altid kritisere manden for at være rimeligt ubehagelig når det kommer til det udenrigspolitiske.

Læs mere om skatter og Tanigaki hér.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar