tirsdag, september 26, 2006

DPJ vs LDPKnapt har Abe-San sat sig i stolen som premierminister, før spekulationerne flyver omkring ørene på ham. Kan han følge efter en så betydningsfuld og karismatisk leder som Koizumi? Kan han sørge for at LDP beholder regeringsmagten, eller vil DPJ benytte lejligheden til at skubbe dem af pinden?

Abe-San er ikke en karismatisk leder. Han har ingen personlighed, ingen erfaring, og på nuværende tidspunkt har han ikke rigtigt meldt ud hvad han egentlig har tænkt sig at gøre. Ichiro Ozawa derimod, der er leder af det største oppositionsparti, DPJ, har et klart og tydeligt program. Ganske vist et rimeligt ubehageligt et, men ikke desto mindre et program.

Endvidere er Ozawa-San en erfaren politiker og en stor personlighed. Mange ser ham som den eneste der kan udgøre en reel trussel mod LDPs styre. Han er selv tidligere LDP-medlem (som mange andre i DPJ), og dengang han gik ud af partiet, i 1993, vakte det stor furore og svækkede LDP en del. Lige nu er han på hospitalet, angiveligt med en forkølelse...men hvem fanden tager på hospitalet med en forkølelse?? Det virker mistænkeligt. Mon han er alvorligt syg?

Senere idag bekendtgør Abe-San hvem der er med i hans nye regering. Det bliver spændende at se om han kan bygge et stærkt kabinet op, som kan modstå truslen fra DPJ.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar