tirsdag, september 12, 2006

Dorayaki-feber!
Jeg hedder Daniel, og jeg er dorayaki-holiker. Dorayaki er to tykke pandekager, med sød, rød bønnemasse indeni. I andre lande kan man købe dem i butikker frisklavede, men herhjemme koster de kassen og man kan kun købe dem frosne, så jeg har ikke set anden udvej end at lave dem selv. Så i går gik jeg i gang med først at lave anko (den søde bønnemasse) og derefter pandekagerne. Det blev en længere forestilling, så jeg tænkte at jeg lige ville smide opskriften her, hvis nogen skulle have de samme tilbøjeligheder.

Anko:
En del Azuki-bønner.
En del sukker.

(mængden er angivet i rummål, ikke vægt)

Man tager først de tørrede bønner (jeg laver altid en stor portion, for man kan fryse det ned, så man altid har), og giver dem et opkog. Så smider man vandet ud, og kommer 4 dele vand ved. Det lader man koge en times tid, indtil bønnerne er møre. Der skal være vand til lige at dække bønnerne når man er færdig.

Så blender man bønnerne nede i vandet, og så presser man det igennem en sigte, så man får en dejlig puré. Denne puré kommer man ind i et viskestykke, og lukker det til. Man stiller så en skål med koldt vand ned i vasken, og kommer viskestykket ned, mens man presser vandet ud af bønnemassen inde i viskestykket. Dette sker for at rense massen. Man skifter vand et par gange i processen. Derefter presser man det overskydende vand ud, ved at vride visketykket grundigt.

Man har nu en ret fast masse, som man så smider op i en gryde sammen med sukkeret og ca. 1/3 del vand (altså 1/3 af den mængde sukker man bruger). Kog det langsomt ved medium-lav varme, og rør konstant med en træske. Efter 20-30 minutter, har det en konsistens som blød peanutbutter, og så er det færdigt. Smid det ned i et fad lidt ad gangen, så køler det hurtigt af og bliver fast.

Kan bruges sammen med vanille-is, eller i japanske desserter. Jeg plejer at fryse det ned i små portioner. Ellers kan det holde sig tre dage i køleskab.

Derefter er det tid til at lave pandekagerne.

Pandekageopskrift:

3 dl. mel
2. dl. sukker
en halv teskefuld bagepulver/natron
tre spiseskefulde vand
3 æg

Pisk æg og sukker sammen, opløs natron i vandet, og kom det i æggemassen. Si melet ned i massen og pisk det sammen. Tag derefter lidt olie og olier en stegepande let, ved at gnide olien ind i panden med et visketstykke eller et stykke køkkenrulle (eller hvis du har sådan noget sprayolie..det er ret godt). Varm panden op, og så er du klar til at stege. Kom lidt pandekagemasse på. Det skal blive små pandekager a la den amerikanske variant. Når de er begyndt at boble på oversiden er det tid til at vende dem. Pas på de ikke bliver sorte, så brug medium-høj varme.

Når pandekagerne er færdige (ovenstående opskrift giver ca. 8), så kom anko på en af dem, og smid en anden pandekage ovenpå. Kan holde sig i køleskabet, og kan også fryses ned.

resultatet skulle gerne se sådan her ud:
Enjoy!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar